Nyårsafton

Idag så känner jag mig inte på topp..är ju typiskt, idag när man ska fira att det är årets sista dag. Var ju samma på julafton, då var jag också sjuk.
Hade planerat att åka hem till en utav mina gullisar, men blir nog inte så mycket av det om jag mår som jag mår nu. Det blir nog bara att vara hemma och vila upp sig...jag vet, jag är otroligt tråkig. Men mår man inte så bra så ska man inte ut och röja.

Shit det slog mig att jag inte har en aning vad det är för dag idag..läskigt värre. Åker i alla fall hem om någon dag och det ska bli grymt skönt. Att få komma hem till min egen dator, mina kläder och till min lilla tråkiga vardag.

Vid tolvslaget så börjar det ett nytt år, vad man ska göra med det bestämmer man själv. Men se till att ta vara på det, det tänker i allafall jag försöka med.

GOTT NYTT ÅR!!!

God jul i efterskott!hehe...man kan ju inte sitta vid datorn var eviga dag liksom.

Igår så var det julafton. Det var släktingar på besök, julmat i massor, nötter, julgodis,julklappar och så självklart Kalle Anka på teven. Jag fick ett decilitermått-set och en elvisp..hihi...det är ju rätt så bra att ha faktiskt. Tyvärr så kände jag mig inte på topp...är nämligen förkyld. Så mellan tuggorna så var jag tvungen att ta extremt mycket luft innan jag kunde fortsätta äta. Sen så gick jag runt och nös praktiskt taget hela dagen. Ush..jag tycker inte om att vara förkyld.

Idag så är det vilodag, syrran ville dra med mig ut på mellandagsrean men då sa jag stop. Jag vill bli frisk, helst innan nyår..så jag ska bara ta det lungt och bättra på mig.


Eftersom jag inte skrev något igår så gör jag det idag.
GOD JUL(i efterskott) och god fortsättning!

Julen är då miraklernas tid.

21 december

Jag vet, har inte vart speciellt aktiv på bloggen på senaste...men det har sina anledningar.
Är nämligen hemma hos min familj över jul, vilket gör att jag inte kan sitta allt för mkt framför datorn.
Nu är det bara tre dagar kvar tills julafton, tänk vad fort december har gått...alldeles för fort.
Idag så ska jag iväg och handla lite med systern min. Senare ikväll så kommer Idol Kevin och två andra  utav finalisterna till haninge och sjunger, så det ska vi tydligen också gå och titta på. Juste, idag ska även granen kläs. Var roligare när man var mindre, för nu blir det mest en massa hopplock av olika färger med mera. Vill jag klä en gran vill jag nog göra det själv, på mitt vis. Det ska ju se snyggt ut ju.

/Cecilia

bara lite tråkig dagsinfo...

Tyvärr inga bilder idag heller...har inte hunnit överföra än.
Igår så var jag på julbord och jag har nog aldrig sett så mycket mat på ett julbord förr. Våran franska kock på jobbet, skämmer bort oss. När vi var klara med ätanadet, avplockning och städandet så bar det av hemmåt. Då var klockan runt 21.30-22.00. Var extremt trött då kan jag säga.
Idag så har jag vart mycket aktiv. Först var det jobb och på jobbet så serverades det ännu mera julmat :/ inte bra asså. Men de timmarna som jag jobbade var väldigt bra och rätt så lugna.
När jag sedan kom hem, drog jag fram dammsugaren och städade igenom hela huset. Efter det så blev det kola-tillverkning och ush vilken tid det tog. Sen fick jag till slut koppla av en stund..jag tänkte nämligen att jag skulle ta mig en varm dush, men tänk så fel jag tänkte. Har vart lite seg att elda idag, vilket resulterade i kalt vatten! :(
Efter den kalla duschen så var det packning, nagelfixning, betalning av räkningar mm som stod på listan. Drar mig in till familjen över jul. Blev en hel del packning.
Nu när jag tänker efter så slår det mig att jag inte ens har hunnit med att äta något.
Det var min dag i en tråkig förkortning! MOHAHAHA!

Byebye

My Love Is Your Love....fiiiiin låt!

Hinner inte lägga upp några bilder just nu, har nämligen inte fört över bilderna från kameran ännu. Därimot lägger jag upp ett härligt Idolklipp på Robin Bengtsson, som sjunger "My love is your love". Ska jag vara ärlig så föll jag direkt för denna låt när jag hörde honom sjunga den. Sen är ju självklart orginalet lika fin, den med Whitney Houston.Jag fatta så pass mycket tycke för den att jag har bestämt mig för att ha den på mitt framtida bröllop, haha..jag skämtar inte. Den är så underbart vacker.


Robin Bengtsson-My love is your love

Skriver kanske mera ikväll om jag orkar...ska till jobbet strax och sedan så blir det julbord till kvällen.

så var tredje advent förbi...nu är det bara fjärde advent kvar och sedan är det nästan julafton.

Nu är jag hemma efter en helg hemma hos familjen.
Jag ska kortfatta helgen lite granna:

Fredag: Luciafirande på lillebrors förskola, han såg ut som en riktig liten knubbig krabat. Själva luciafirandet hölls nämligen ute(i regnet!), så de hade ytterkläderna under tomtedräkterna/luciadräkterna/pepparkaksdräkterna. Kvällen avrundades med Kinamat och senare Idol. Jag brukar inte gråta, men jag blev så rörd av alla de känslor som kom fram när Kevin vann. Han sken ju upp och var så himla lycklig.Snyft*
Lördag: Åkte iväg och julhandlade lite i Farsta Centrum, eller det var nog mesta dels min mamma som julhandlade. Sedan bjöds det på trerättersmiddag hemma. Till förätt bjöds det på toastskagen, till varmrätt oxfile,hasselbackpotatis, beasås el grönpepparsås och till efterätt var det ingen mindre än bananasplitt. En riktig härlig middag med andra ord.
Söndag:Shopping igen...fast denna gång i Haninge Centrum. Denna gång blev det lite köpt i alla fall.Bl.a en gråfärgad tunika/tröja och en vit stickad halsduk från Gina Tricot. Köpte också strumpor(låter exremt tråkigt, med det är väldigt nödvändigt) 12 stycken par för 100 kronor. Dessutom så fick man välja fritt på en massa olika färger, designer och med olika dekorativa mönster.

Jag har en del bilder också, men de lägger jag upp i morgon om jag hinner.

Har aldrig känns så skönt att vara singel i hela mitt liv! :) Fördelarna är många!

sankta luciiiiiiiiiiiiiiaaa


Idag så är det den 12 december och jag ska iväg och titta på min underbara bror som ska gå luciatåg på sin förskola. Förra året så missade jag det, eftersom jag var tvungen att jobba, men iår så blir det av!
På bilden ovan: Min kära bror, som gillar att posera framför kameran. På bilden har han tagit på sig min systers mössa, hihi. Han ser ju ut som en liten tomtenisse redan här ju.

Oj Oj...nu måste jag springa ner till båten, så att jag inte missar den.Om jag missar denna så kommer jag ju inte in förrän vid sextiden och det är alldelesför sent.
Byebye

Jag gör väl som en massa andra runt om i Sverige, skriver om gårdagens stora event!


Det var inte så mycket på teven igår, så jag blev helt enkelt sittande framför firandet av nobelpriset/middagen.
Det som är det bästa med det hela är prinsessornas/drottningens klänningar och juveler.
Tänka att det alltid måste vara så fina. Jag blev praktiskt taget kär i prinsessan Madeleines utstyrsel, Den lilla boleron var verkligen pricken på i-et!

Idag så mår jag väldigt bra!

Dagen skämt: en som älskade att hacka på mig i högstadiet har nu lagt till mig som vän på facebook :S What a f*ck! Det mest troliga är att hon vill ha så många vänner som möjligt...är det verkligen så kul? Som om man pratar med alla de vännerna som man lägger till. Aja..får se om jag godkänner henne eller inte.

Sen så har det blivit kransbygge idag på jobbet. De stora barnen som vi har var ute och plockade kottar, små äpplen med mera. Sen fick vi granris av vaktmästaren och bygget kunde börja. Blev faktiskt rätt så fint när allt var klart. Blev en krans med granbarr, grankottar, äpplen, kanelstänger och det viktigaste "Det röda bandet, runt om"! Så imorn ska den upp på förskolans dörr.

Idag är det nobeldagen! Så ikväll är det trevlig middag, med en massa kulturnissar och fint folk som gäller.haha..neh skoja bara. Har redan käkat och det blev räk&purjulökspaj och köttfärspaj. Mina föräldrar bruka alltid skämta om att de ska iväg på finmiddag detta datum.

Har vart skönt att jobba idag, då har jag nämligen sluppit tänka så mycket på en viss sak...

pepparkakans dag

Ja a vad ska jag skriva idag då...har vart ledig och faktiskt inte gjort så mycket mer än att elda, vart ut till brevlådan, lagat mat och suttit vid datorn. Alltså en rätt så trist dag.
Fick antagningsbesked från studera.nu idag också...kom in som reserv på den kursen som sökte. Får väl gå och hoppas på att några hoppar av dåra. Vore faktiskt grymt kul att få börja på den där kursen, då har jag något att se fram till i veckorna.

Idag är det också pepparkakans dag, enligt radion i alla fall. Så ät nu pepparkakor!


 

/Cissi

pepparkakor pepparkakor pepparkakor

Det blev inte riktigt vad jag tänkt mig med pepperkakorna. För det första så hittade jag ingen hjärtform, och de hade ingen heller i affären, för det andra så var det svårare än jag trott med kristyren. Det här var ändå bara provomgång så det gjorde inget att de inte blev perfekta.  Jag har bestämt mig för att baka både pepparkokor och min farmors julgodisrecept nu inför julen.






Ett problem jag har är att det inte blir varmare än 16 grader på mitt rum. Förstår inte problemet, pannan står på 70-80grader och jag har även luftat elementet. Som tur vänjer man sig tillslut...det finns ju tjocka tröjor och filtar som tur är.

Det gäller att hålla sig sams med pannan alltså.

Sitter just nu och väntar på att det ska bli tillräckligt varmt vatten i huset så att jag kan ta mig en dusch. Det är verkligen det jobbigaste med att bo härute. Vill man ha varmvatten så gäller det att elda. När jag har fått ta mig en dusch så ska jag iväg till affären och innhandla saker inför bakning. :)




Från Yves Rocher
Var förbi Yves Rocher i lördags och fick upp ögonen för den här lilla förpackningen. Det är skonsamma rengörningsservetter för din hud. Servetterna med ekologisk kamomill avlägsnar alla orenheter och fräschar omedelbart upp ditt ansikte. Dessutom så behöver du inte skölja av produkten efteråt.
Dessa kan användas till att ta bort ögon make-up, samt annat smink i ansiktet. Så nu slipper man ju ta med sig en massa rengöringsprodukter om man ska iväg någonstans. Packetet innehåller 20 stycken servetter och kostar 39 kronor.






Varför måste det vara så himla grått ute? Gillar det verkligen inte, det gör mig deprimerad...

Man kan ju inte vara på topp jämt..

Jag behöver få lätta på mitt hjärtat lite, just nu mår jag inte bra asså. Anledningen beror på att folk förväntar sig saker av mig och om jag säger nej, så blir de galna. Jag försöker att vara snäll hela tiden, men varför ska jag inte få säga nej ibland? Varför ska jag låna ut allt jag äger och har? Det är ju mitt, är det inte?Jag har ju köpt de till mig. Jag är verkligen inte självisk, utan tvärtom, jag är verkligen generös och givmild som person. Ibland så känner jag bara att jag vill vara ifred och även ha alla mina saker för mig själv. Är det så svårt att acceptera?! Jag vill inte flytta över varenda sak jag äger hit ut, för då kommer det kännas som jag flyttar ut hit på riktigt. Och jag vill verkligen inte bli fast här.
Och när jag försöker vara snäll och lägga ner tid på att ge bort saker, så duger inte det heller. Då är man liksom inte välkommen. Neh, förtillfället så är jag inte sams med er, ni har gjort mig ledsen och besviken. Jag ger er saker och det här är tacken!


Hilary Duff har gått och växt upp och sjunger grymt bra.


Ännu en trist söndag!

Har gått och blivit på dåligt humör...det började igår. Så nu är jag grymt lättirriterad, känner mig värdelös och ful. Dessutom så har jag huvudvärk var eviga dag, vilket också är irriterande.
Längtar dessutom hem, känner att jag har stannat här hemma hos mina föräldrar lite för länge. Ett tag går bra, men sen så blir det för mycket. Inget elakt menat. Vill bara komma hem och sköta mig själv. Laga mat när jag är hungrig, baka om jag känner för det och bara vara i fred. Här är det svårt att vara ifred med fyra andra personer som bor under samma tak.

Bor numera själv på ön, vilket har både sina fördelar och nackdelar.

Neh, nu ska jag göra mig i ordning, packa i ordning och kolla hur båtarna går.

Blir jag sårad så glömmer jag inte det så lätt...

Vad skulle jag göra utan er allihopa? Ha rätt så tråkigt, det vet jag i alla fall...

Igår så träffade jag Ita för en fika, är alltid lika kul att träffa tjejerna! Vi blev sittande på fiket i ca 2,5 timme. Är så skönt med gullisarna, vi kan nämligen sitta i flera timmar och bara prata. Synd bara att inte Mand och Vic kunde närvara.Miss you guys!

Idag så var det i alla fall meningen att jag skulle vara barnvakt åt min söta kusin, men tyvärr så har han gått och blivit sjuk :(
Så det blir väl egentligen inte så mycket gjort idag asså, ska bara ta det lungt tror jag.

Imorn så blir det stan med Thessa och Fija! Längtar!

Nu så ska jag gå och pussa lite på min gulliplutt till lillebror! Ha det så bra!

Man behöver inte vara ett helgon, en förnuftig och generös männsika räcker!

3 December 2008

Så var det redan onsdag, mitten av vardagen. Idag så blir det jobb och sedan hem och dona lite. Hade tänkt bakat idag, men kom på att man kanske ska vänta lite, är ju fortfarande ett tag kvar till jul. Så det skjuter jag nog upp, tyvärr.

En sak som slog mig igår var, vad man skulle göra om man hittade en vinstlott på backen. Vid den här situationen så funkar det ju inte att vara ärlig och försöka lämna igen den. Det går ju inte att sätta upp en borttappad lapp liksom, "Någon som har tappat en vinstlott på senaste?" Neh..då skulle man få väldigt många svar. Men skulle man kunna spändera dessa pengar utan att på skuldkänslor? Självklart så beror det nog mycket på hur mycket pengar det handlar om. Om vi säger att det gäller 10 000 kronor, skulle du behålla dessa pengar för dig själv?
Jag skulle inte kunna shoppa upp dessa pengar som om inget hade hänt, skulle må allt för dåligt. Jag skulle bara tänka på den stackaren som tappat just denna lott. Det bästa lösningen i denna situation skulle nog vara att ge bort pengarna till behövande. Till Rädda Barnen, Cancerfonden eller liknande. Just nu så tror jag inte att jag skulle kunna behålla någonting, men man vet ju inte..när man står där med vinstlotten kanske annat dyker upp i huvudet på en.


Och så lämnade den lilla fågeln nästet...

Igår så hjälpte jag syrran med flytten hela dagen. Gick grymt fort att flytta över allt, gick på ca 2 timmar bara. Jag blev bara extremt trött på hennes kassa och långsamma hiss som fanns i hennes trapphus. Man var tvungen att hålla in hissknappen under hela färden också...mycket irriterande.
Sen efteråt så bar det iväg till Ica Maxi där det storhandlades, jag handlade kanske inte så mycket med syrran gjorde. Jag köpte mig en lite gran och en liten julstjärna(blomma alltså), har nämligen inte så värst mkt julpynt hemma hos mig.
Fotade lite, men det blev dåliga bilder ftersom jag använde mig av mobilkameran.

Neh nu har jag inte tid att skriva mera. Ska ta och äta något och sedan ska jag passa filip, och sedan åka hemmåt.

Jag är en svår människa, jag vet..det är tyvärr inget jag kan hjälpa
.

Alla borde skänka en slant till de behövande.

Blev rörd när jag satt på tåget hem från stan igår. Det klev på en man som sålde tidningen"situation Stockholm", troligtvis så var han hemlös för de är ju de som säljer den. Tydligen så är det såhär att de får köpa tidningen för cirka 3 kr styck, och sedan sälja den för 40 kronor.Men i alla fall, det var direkt en man som sade att han ville köpa och så började de småprata lite med varandra.Det gjorde liksom att det blev som en kedjereaktion på tåget, var en hel del som ville köpa och jag blev så glad och varm inom mig. Är så härligt att se folk som är snälla och trevlig mot varandra.Att man hjälper de som behöver hjälp. Tyvärr hade jag inga lösa kontanter så jag kunde inte köpa, men hade helt klart gjort det om jag hade haft! Får sattsa på att stoppa lite pengar i sånna där bössor som finns lite överallt i stället.

Idag så blir det ju flytt som gäller, min syrra ska flytta in i sin nya lägenhet och jag ska hjälpa till. Får se hur det går då.

RSS 2.0