semester

Har semester nu, vilken innebär att jag inte tänker sitta inne särskillt mkt vid datorn.
Så skriver när jag har lust och tid.

depp

Idag så är jag trött och allmänt irreterad. Barnen är hopplösa och går mig lite på närverna, jag har packat och städat på rummet men det är ungefär lika mycket kvar. Det är trist och målnigt väder ute, jag behöver ta en dusch men får vänta till jag kommit hem och eldat i pannan. Behöver också fixa mina naglar, ser jag...Börjar dessutom få huvudärk.  Vill bara hem och fortsätta städa och sedan lägga mig under tecket! Jag vill skrika, skrika extremt högt så att typ alla på ön hör och jag vill gråta, gråta så att jag blir helt rödögd.

Det positiva idag är väl ändå att jag har semester efter dagens slut och att V och I kommer ut i kväll, de får rädda mig från den här trissta och jobbiga dag.

Nu ska jag gå och göra absolut ingenting, se så himla trist man kan ha det.


bild från deviant art.

...

Nu kommer ett av de tre barnen som vi ska ha på dagiset idag,. så nu måste jag sluta sitta här.

Ha en trevlig dag!

Britney Spears

Vad var det som gick fel från första början egentligen? Vad hände med min barndomsstjärna?
Gick från att vara världsberömd till att ha blivit en irreterande tjej. Personligen så har jag tröttnat på allt som skrivs om stjärnan. Happ, vad har hon gjort nu då, tänker man bara. Hon försöker ta självmord, hon rakar skallen och beter sig dåligt, ja hon mår dåligt. Sätt då in henne på ett hem låt henne sitta där och friskna till ordentligt!! Så att hon kan komma tillbaka på riktigt! Hon har ju verkligen svårt att hålla sig kvar, hon gör en eller två bra låtar sen faller hon ner i det dåliga träsket igen. Vet inte om jag ska tycka synd om henne eller inte.
Dessutom så verkar det inte vara många som tar henne på allvar, som alla hennes ex till exempel, de bara utnyttjar henne. A ja, det är synd om tjejen, det kan vi alla konstatera.
Ta och ryck upp dig, tänk på dina bara och din framtid.


Pizzerian

Igår så kom min familj ut för att försöka få hem våran bortsprungne katt. Det tog cirka tre minuter innan han kom när mamma ropade på honom. Skitkatt, här har jag , syrran och min farfar gått och ropat på honom i två veckors tid och inte ett tecken från honom. Så kommer mamma ut och ropar och han kommer direkt! A ja, nu är han ialla fall hemma igen.
Sen så blev det iväg till pizzerian, där de har så dyra pizzor...
Nu ska man inte klaga, man kan inte förvänta sig något annat från en turistö. Tycker dock att det hade vart bra om alla som bor på ön fått rabatt.
Sen så har jag lovat att bjuda tjejerna på pizza när de kommer ut på fredag, känns som de här är onyttiga veckan för mig asså. Inte så bra.

Imorgon så är det sista dagen innan semestern!!! :D

Pytte

Ritade föresten av en bild jag med här om dagen, en pytte! Tyckte att det skulle vara lite kul för barnen så gjorde den klar idag och satte upp den på väggen. Tyvärr så vart jag inte särskilt nöjd, eftersom jag valde fel penna så den smetade ut sig med akvarellfärg. Så efter det misslyckandet så fick jag gå över till turspennor, vilken inte blev så snyggt.
Men men , man behöver inte vara så petig när det gäller barnen, de tycker nästan allt man gör blir fint.


En "Pytte" avritad från boken spiderwick(hittade i skolan).

körsbär

Igår så stod det helt plötsligt en stege utanför huset, precis lagom så att man kan plocka på sig körsbär i trädet brevid. Så nyduschad och osminkad så tog jag mig upp på den där stegen.   

 
 

Efter en stund på stegen dök syrran upp men ett par tjusiga glasögon på sig, gud va jag skrattade!!
Tyvärr så fick jag inte lägga upp den bilden...

syrran med pojkvän

Syrran har stått idag och målat av en bild, som jag tog för ett tag sen, på henne och hennes pojkvän.
Tyckte att resultatet blev riktigt snyggt! Hon är en duktig tecknare tycker jag.


Orginalet

Den målade

Glitter

Var här om veckan inne på Glitter och fick syn på några nya smycken de fått in. De hade en hel del söta smycken där det stod allt från faith, hope, belive och love på. Jättesöta.  Var bara tvungen att köpa lite.



Halsband där det står hope på.

Djur

Letade efter en bild på våran försvunna katt här om dagen. Tyvärr hittade jag inte en ända på honom men en massa på andra djur vi haft.
För cirka fyra år sedan så räknade jag alla de djur vi haft sen jag föddes och antalet blev 32 stycken. Då kan man ju undra vad vi gjort av alla dessa djur?? Vissa har vi blivit tvungna att sälja pga att det inte funkat så bra, vissa har blivit för gamla, vissa har blivit sjuka. Det är lika jobbigt varje gång man misster eller gör sig av med ett djur.
Vi har haft katter, hundar, kaniner, hamstrar och papegojor. Det roligste djuren som vi har haft var ändå våra papegojor som vi sorligt nog var tvunga att sälja på grund av att vi hade kattungar och min lillebror då. Som de flesta kanske vet så kan till exempel en papegoja knippsa av ett finger med sin näbb, så det passade sig inte så bra att vi hade kvar dem.
Det var ändå det mest fascinerande djur jag någonsin stött på, ett djur som kan prata.

Här är lite bilder från när vi hade kattungarna och gojorna:

 

 

                        

 

Bild 1: Vår Katt Zindy med hennes kattungar Athena, Afrodithe, Atlas och Akilles.
Bild 2: Kissarna har missförtått hur man använder ett hus.
Bild 3: Gullisarna.
Bild 4: en väldigt nyfiken katt! Hon klättrade in i buren när fågeln var där =O
Bild 5: Den absolut vackraste katt som vi har haft! Luziana(Lussan). Tyvärr så var hon en riktigt elak katt och var hemskt elak åt de övriga djuren som vi hade.
Bild 6: Jacki, mördarpapegojan!! Riktig läskig sak, bet hon fast vid någon så vägrade hon typ att släppa. 
Jag kan ju säga att jag fått ett ärr av henne.
Bild 7: Värdens snällaste och mesigaste papegoja i världen. Han favorit läta var en ericsson signal.

Av alla de djuren ovan så har vi kvar två av dem, Zindy (kattmamman) och Athena(en av ungarna).

Favoritfilm

Såg på "Pride and Prejudice"(Stolthet och fördom) igår och den är förtillfället min absoluta favortitfilm. Filmen är baserad på Jane Austens novel. Den må vara lång men det gör inget, den från 1995 är ca fem timmar lång!
Har sett både filmversionen från 1995 och 2005. Själv föredrar jag verkligen den versionen från 1995, för de har klippt bort en massa scener i den nyare versionen vilket gör den sämre.

Filmen handlar kort om familjen Bennet, som består av Miss Elizabeth, hennes fyra systrar och mor och far. De är inte speceilt rika och de är mycket ute i sällskapslivet. När en ung rik man, Mr.Charles Bingley, flyttar in i närheten så blir det en förändring i vardagen. Mr Bingley får genast upp ögonen för Lizzys syster Jane och Jane för honom. Problemet är dock att Bingleys vän,den stolte Mr Darcy inte tycker att familjen Bennet är tillräkligt förmögna och tycker inte alls att Jane verkar intresserad av Bigley. Miss Elizabeth tycker att Mr Darcy är allt för arrogant och stolt och försöker undvika honom. Mr Darcy däremot blir allt mer förtrollad av Elizabeths.    

Jennifer Ehle och Colin Firth  spelar huvudrollerna i filmen.
Keira Knightley och Matthew Macfadyen medverkar i den från 2005.













14/7

Nu är det sista jobbveckan innan semestern! Jag längtar grymt mycket till fredag, då man bara kan komma hem och slappna av och slipper tänka på jobb något mer.

På lördag så kommer Manda hem från Chinatown! Gud va jag har saknat henne, hon får ta och hålla sig hemma i fortsättningen och inte vara borta så länge som hon varit. Ska i alla fall bli riktigt kul och träffa henne.

Och på fredag så kommer förhoppningsvis It och Vic ut till ön, jag hoppas verkligen inte att något kommer i vägen eller att det blir skitväder. Ska be till vädergudarna tror jag.

Ja förutom det så händer det i särskilt mycket mer den här veckan.

Nu ska jag gå och måla, barnen sover och då kan man göra lite vad man vill!
Bye bye


tidningsframsida

HIttade det här roliga på min kompis tessas (http://www.thesses.blogg.se/) sida.
Så här blev det för mig!


Resa

Nästa vecka är sista veckan innan semestern! Gud va skönt det ska bli att få vara ledig i två veckor. Förhoppningsvis så kommer vi iväg på någon resa då, jag, syrran och alex. Från början tänkte vi oss Göteborg, men nu har vi börjat fundera på en vecka i Rom eller London. Så nu sitter vi mest och letar sista minuten resor.Det svåraste är ändå att få ett bra hotell inräknat i priset, som inte ligger sådär på en mils avstånd. Man vill ju bo så centralt som möjligt. Vill verkligen utomlands igen. Var tre månader sen jag var i Kina, så  nu vill jag bort igen :P

Vill bort från det här skitvädret som vi har i Sverige!


Katten också!

Hela familjen kom ut och hälsade på på ön i helgen. Var väl kul och så, men deras misstag var nog ändå att ta med katterna ut. Nu är ena vår katt borta och har varit det sen i torsdags. Som vi har ropat och letat och det patetiska är nog ändå att han heter "skuggan", så att gå runt och ropa det känns ju lite udda. Men men, vi får sätta upp lappar och hoppas på att vi hittar honom på det sättet.
För övrigt händer det inte speciellt mycket här ute...syrran verkar dock har blivit beroende av att se på film. Hon har liksom bestämt en film för varje dag :S. Ett tecken på att hon inte klarar av ö-livet! Visserligen har det ju varit riktigt kass väder på senaste, så jag klandrar henne inte direkt.

Bilder från helgen:


 
På väg från ön                   Lillsyrran i solnedgång
 
Lillebror på stranden &
Syrran med pojkvän




Senare idag så bär det av till fästingbåten, för att ta dos nummer två!
Nu tillbaks till jobbet!

under 1,60

På mitt pass står det att jag är 1,58cm, har alltid tyckt att det var kort. Har blivit kallad allt från lill-Cissi till Kortis. På det sättet har jag liksom alltid hatat min längd, men när jag ser de här bilderna så känner jag mig liksom inte så kort längre. Alla de här superkändisarna är kortare än mig!


   

    

   

Bild 1: Hayden Panettiere, 155 cm
Bild 2: Mary-Kate Olsen, 155 cm
Bild 3: Nicole Richie, 155 cm
Bild 4: Kylie Minogue, 153 cm
Bild 5: Eva Longoria, 157 cm
Bild 6: Rachel Bilson, 157 cm
Bild 7: Shakira, 150 cm
Bild 8: Tila Tequila, 150 cm
Bild 9: Vanessa Hudgens, 155 cm

Vilken framtid

Jag är en ensam själ som vandrar runt på jorden utan framtidsplaner. Så känner jag mig. Jag vet inte riktigt vad jag vill göra när det här jobbet är slut. Det jag vet är att jag inte vill fortsätta inom samma område, kan vara kul en period men jag skulle definitivt inte klara av att arbeta med det restan av mitt liv.
Såå vad vill jag göra...det som intresserar mig lite ändå är faktiskt Au-pair. Vill bort från Sverige ett tag, kanske ett år eller något. Men morsan bara pratar om hur farligt det kan vara, allt kan vara farligt. Egentligen så skulle jag helst bara vilja åka jorden runt och se saker, göra saker vara med om saker, men sånt kostar pengar och så mycket pengar har jag tyvärr inte.
Folk säger att jag kan välja att plugga något, men det kan ju bli svårt när man inte vet vad man vill göra. Ska jag liksom sitta och slösa bort ett år på studier som jag troligtvis inte komma att använda i framtiden?? Visserligen är det väl bra med högskolepoäng men det intresserar mig inte nu.
Hatar när folk frågar vad jag ska göra till hösten, låt mig vara för guds skull! Jag hittar väl på något så småning om. Nu låter jag som en barnrumpa, men att tjata på mig gör mig bara irreterad och anti. Det gör mig ledsen att jag inte vet vad jag vill eller ens är kapabel till. Borde bete mig mer vuxen och ta tag i jobbgrejen på allvar, men all min ork och lust försvinner när jag sätter mig och letar jobb på nätet. Får en sån här känsla av att jag ändå inte kommer att få något jobb och själva grejen att söka känns så jäkla tungt. Jag är ju för guds skull snart 20 år, jag borde ha lite planer i livet. Sen tror jag också att även om jag nu är 20 så är min hjärna typ två-tre år yngre. Jag beter mig liksom inte som en 20-åring. Tror det är det som gör att allt blir så jobbigt för mig.
Helst så skulle jag vilja ha ett eget litet gulligt café någonstans, men de känns som något som bara förblir en dröm.
Jag går runt varje dag och känner mig totalt värdelös och ensam. Snälla mig en lott med miljonbelopp på så jag kan leva ut min dröm. Haha..om det vore så enkelt.
A ja, nu ska jag väl gå till baka till den tråkiga vardagen.
blablabla

Veckan

Den här veckan har hittils varit väldigt slapp. Från början så skulle vi ha haft fyra barn som skulle gå på dagiset, men sen minskade det hela tiden och nu har vi inga. Så nu går vi mest runt donar och städar.  Sen kom the family ut igår, kul med lite sällskap :)
Senare så blir det stranden, får hoppas att jag inte kommer att frysa ihjäl. Var ner till vattnet med lillsyrran igår och då var det riktigt kallt tyckte jag.
Tog föresten den här urtjusiga bilden på stranden igår:



Tittar ut och ser att det är helt vindstilla, inte ens en liten gren rör sig, knappt ett löv. Alltså en perfekt dag för solning!

Spexbilder

Vi spexar


Gullgull  och "jag ringer dig!"

Stirrleken och sötnosar

Min snälla syster :( , Tranan och "hur kommer man upp?"

Malin är Jesus och jag spöar Jesus

klappramsa, världens ände och Alex visar sin femimina sida.


Syrran pluttar fortfarande med munnen.

Utö i bilder

Del 1


Årsta brygga

Mysingen

Spränga brygga

Utsikt från Spränga brygga

Aléviken

Gruvan

Utö värdshus

Shopping

Okej nu har jag shoppat, shoppat och shoppat. Inte så bra för min ekonomi asså. Visserligen kan man ju aldrig få för mycket kläder, men kanske inte behöver allt jag köper.
Det blev en hel del klädköp i helgen faktiskt, en massa sommarkläder. Blev allt ifrån short till hoodtröjor.
Eftersom min kamera är urladdad och jag inte hunnit ladda den så har jag tagit bilder från nätet istället.

Några av fynden:


Min härliga tröja, älskar den!

Två snygga par shorts. Är nog mer en shortmänniska än tjolmänniska.

Köpte också en supergullig gul liten väska från Gina Tricot som jag senare kommer att lägga upp en bild på.

Lördagen

Lite sent men i alla fall. Var inne i stan och träffade gummsorna i lördgas. Gud som jag saknat dem. Vi tog oss till söder och gick runt där och kollade i lite affärer, b la Week Day. Efter det så satte vi oss på en bänk i solen på torget och åt en varsin glass. Mumsigt värre. Vi satt och lyssnade på en tjej som spelade instrument, hennes anledning var att försöka samla ihop pengar till en bröllopsresa till säffle. Undrar varför just Säffle? Men det verkade vara någon typ av möhippa. Vi såg sammanlagt tre stycken som hade sin möhippa. Eller det heter inte möhippa för killar men kommer inte på vad det heter så jag skriver möhippa. En var superman och han dansade runt lite med hon som spelade instrument vilket var rätt så kul.
Efter lite musik blev den mer shopping och sedan så bestämde vi oss för att sätta oss på en utav medborgarplattsens uteserveringar. Det blev Medis kök och bar vilket var ett rätt så mysigt ställe.
Där satt vi(kalenderflickorna) med våra kalendrar och försökte planera våran semester. Tänk att det ska behövas en kalender för att kunna bestämma något med polarna nu för tiden. Vi satt där cirka en och en halv timme skulle jag tro sen bestämde vi oss för att dra hemmåt. Dagen blev helt klart mycket trevlig.


Bild av Medborgarplattsen, tagen från google.

RSS 2.0