Titanic

Minns fortfarande den gången då jag och min familj satt på biografen och tittade på denna underbara film. Har tyvärr sett den för många gånger, så jag fäller inga tårar längre. Dessutom så måste ni hålla med mig om att filmen blev så mycket bättre med hjälp av soundtracket "My heart will go on".  Visste ni föresten att den här var inte den första filmen om Titanic. nepp det finns en som kom några år tidigare med bland annat Catherine Zeta Jones, men den blev inte så uppmärksammad som den med Leonardo Dicaprio.



Helgen

 Helgen
 
När olyckan är framme. Jag berättade jo tidigare i veckan att jag var på väg att slakta min hand, jag måste ändå säga att det läkt extremt fort. Men efter en del shopping i helgen och en massa påsar att bära, så gick såret upp och det började blöda igen.

 
Höst. Älska färgerna på bild 2, grönt, gult, orange och rött.

  
Efter att vi shoppat loss lite så blev vi hungriga. Alex hade bestämt "sussi" (suschi). 
Var lite roligt när syrran glömde matpåsen, efter att ha satt sig ner för att knyta skorna.

Både jag och lillsyrran sov över hemma hos syrran.

 
Den här urtjusiga kinainspererade lampa fick jag av lillsyrran. Tyvärr så har jag ingenstans att ställa den, inte i alla fall där den passar =(

Måste erkänna att jag är ganska duktig på att fixa mina naglar.
Är många som trott att de är lösnaglar eller att de är fixade hos en nagelsalong.

Bowling

Sitter och halvsover framför datorn hemma hos syrran just nu. Klockan ringde nämligen på 05.30 i morse :( sen så blev det jobb i 9,5 timme!! Så jag är sjukt trött. Men trotts det så har jag hunnit med en bowlingrunda. Roligaste måste ändå vart när min lagkamrat slängde upp klotet i taket, hur lyckas man egentligen med det? Jag var rätt kass jag...första vevan vann jag men andra, tror jag ärligt att jag förlorade.
Sen så har jag också blivit biten av miljarder myggor idag, känner mig som ett ända myggbett. Kliar överallt. Dessutom så är jag känslig mot deras gift, så jag lär ha flera märker stora som bölder på mig imorn.

gratis kläder?


Bli medlem!
En sida för er som vill ha chans att få hem gratis presentkort från klädaffärer som t ex H&M, JC, GinaTricot mfl.
http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=22296

Grönsaker gillar inte mig :/

Är extremt snurrig i huvudet just nu. Kom precis hem till ön och bestämde därför att jag skulle passa på och käka lite, innan jag börjar jobbet. Allt gick prima till jag kom till avokadon. De är livsfarliga! Jag och grönsaker går tydligen inte så bra ihop nu för tiden.Mitt kämpande med att få ut dess kärna slutade med blodbad i köket. Jag stack nämligen in en tvåuddig vass kniv rätt så djupt in i handen. Har aldrig känt mig så snurrig i hela mitt liv, det ville inte sluta blöda. Jag sköljde bara av handen, satte papper för och lade mig genast i soffan. Dessutom så var det typ lite av handens innehåll som stack ut. Sådan klant jag är. Efter någon minut insåg jag att jag inte bara kunde ligga kvar i soffan som värsta mesen, så jag gick in i köket och tejpade för en gasbinda. Nu sitter jag här ca tio minuter efteråt och är fortfarande snurrig. Måste lägga mig ner lite då och då.
Jag är definitivt inte känslig för att se otäcka saker, snurrigheten måste nog bero på att jag förlorat mkt blod eller något sådant.
Som tur så är det inte så allvarligt, kunde ju ha vart mkt värre. Blir kanske ett ärr som max.

Syrran nu är du inte ensam om att sticka in en sån där kniv i handen. :P

Tomater är en livsfara!

Igår drog jag in till "stan"(alltså bort från ön) i sista sekund, det var syrran som ville att jag skulle hänga med till Farsta och handla lite. Vi skulle möta upp mamsen, papsen och fjongen i Handen först pga att de skulle utföra lite ärende där innan. På vägen dit såg jag tre stycken från min första klass, vilket var annorlunda. Men i alla fall, hände rätt mkt bara i handen alltså. Det första och pinsamaste var när jag trampade på en tomatskiva som låg på golvet. Man kan ju säga att jag halkade rätt rejält. Det var inget sånt där fint landande, utan snarare ett riktigt pladask! Ush det var såååå pinsamt, folk tittade. Dumma tomatskiva!! Kommer i fortsättningen ha något emot den grönsaken. Hahaha.
Sedan när min lillebror kom på att han var sååå kissnödig, så var vi tvungna att springa till toaletterna. Det var han som var kissnödig ändå stannade han och tittade på allt och alla : /
Vi stoppade i en femma och till min syn får jag se att toaletten är fullproppad med papper, typiskt. Då kommer det precis en städare och såklart spolar hon och det bara rinner över.Fjongen blir helt till sig, något sådant hade han aldrig sett förut.
Sedan bär det i alla fall om till Farsta centrum där knappt något innhandlas, klockan var sex när vi kom dit och de stängde klockan sju. Vi käkade och blev sedan skjuttsade hem till Syrran.

Det blev fläsknoisett, potatisgratäng och beasås. Kräsen som jag är så kunde jag självklart klaga på maten, haha. Neh men allvarligt. såsen var så salt att det knappast gick att äta.

Så nu sitter jag här, hemma hos syrran och väntar på att hon ska vakna. Oj nu blev jag lite stressad, min buss går om ca en halvtimme :O
Måste dra!
Byebye så länge.

Höstdag


Idag så har det vart ett perfekt höstväder! Solen sken och det var hyfsat varmt  ute, det doftade till och med höst.

Jag kom på igår kväll att jag hade bestämt att ta en fika/luncha men itagumman idag, vilket blev en anning stressigt. Eftersom att det inte bara är att kliva in i duschen här utan att elda i pannan, så fick det bli en iskall dusch. Fy FN! Blir jag sjuk nu så beror det helt på det. Kändes som om jag ramlat i en isvak eller liknande.
Det blev i alla fall en skaldjurssallad på Paus idag , vilket var smarrigt! Sällskapet var självklart en tiopoängare också =)
Träffade också lillsyrran som var ute på språng.
Efter ca två timmars lunchande så hade vi tid över till min buss tillbaka skulle gå, så då utforskade vi vårt "stora"(INTE) centrum. Fem min i den affären och fem min i den, sen så var vi klara. Hahaha. Vårt centrum består numera nästan bara utav banker och matställen. Vilket är synd.

Nu så ligger jag i soffan och lider..har huvudvärk =(
Ska försöka dra mig upp och ta en tablett.


Hur har nio haft det denna fina höstdag?

ALL-BRAN



Jag har verkligen fastnat för dessa underbara flingor! Älskar de, skulle kunna leva på dem. Dessutom så är det både bra för din mage och din hälsa.

Så min fruksost består numera av:
 -En skål med All-Bran flingor med mjölk eller en skål med havregrynsgröt(Utan sylt mm!)
-En kopp te.(Ibland apelsinjuice, om det finns).
-En skiva mörkt bröd med fiber eller Wasa Frukost fiberbröd.
-Ibland ett ägg.
- Och såklart mitt lilla hårkontroll piller.

Förutom en stadig bra frukost så har jag varje dag börjat med att ta långa promenader.
Och det är precis vad jag ska ta och göra nu, så vi ses! :D

Kanal lokal?

Jag har börjat fundera lite över en kanal som har på min teve. Nämligen kanal lokal "rivstart", Göteborg! Varför har jag en kanal lokal Göteborg när jag bor i Stockholm? Jag menar, så intresserad av hur deras väder kommer att bli mm, är jag ju inte. Lite märkligt det där...
Något annan som har den kanalen?



Ännu en tråkig dag har passerat..

Ännu en tråkig dag har passerat...
Var ute och premenerade på förmiddagen med kunde inte hålla mig borta från huset allt för länge. Anledningen berodde på att jag har gått och väntat på att min farfar ska höra av sig om när han kommer tillbaka med båten, så att jag kan hämta honom vid bryggan. Var först för en halvtimme som min farbror ringer och säger att de är ute och äter middag på en restaurang, och att min farfar då troligen kommer tillbaka imorn istället. Så jag har istället för att ta den där extra långra promenaden suttit och väntat på ett "han kommer inte ut idag". : / 
Så nu är jag en aning irreterad.

Har gjort något nyttigt idag i alla fall, har fixat naglarna. Manikyr+ny färg! Blev ett mörkrött nagellack idag med silvriga blommor på. På tal om mörkrött nagellack så hade jag ett favoritnagllack som var just mörkrött, det blev jag tyvärr av med det när jag var i peking i tullen. Dum som jag var råkade jag ha det i handbagaget...De tog det och ett fint rosa lack.

Zzz..gud är grymt trött, blir nog en tidig kväll för mig idag.


/Cissi


det finns orsaker

Genom alla dessa år så har man gått och skaffat sig en drös med vänner, okej nu ska jag inte överdriva. Men jag har en del som jag verkligen bryr mig om och det jobbiga nu är att man växer ifrån varandra. Det är liksom inte som förr, då när man träffades i skolan eller om helgerna. Så blir det också så jobbigt, för det känns som det bara är jag som vill ha kontakt med vissa av mina vänner. De är nämligen väldigt dålig på höra av sig. Känns som om det bara är jag som hela tiden tar och lyfter på luren och försöker bestämma något. Sen när man väl tror att man har bestämt något, så "pang" blir det plötsligt ändringar och vi ses istället inte alls. Jag vet att det har man att man blir vuxna, men ska jag vara ärligt så är det en dålig ursäkt! Detta är antagligen en del av livets stor cirkel, blablabla, men det suger verkligen. Jag vill inte förlora mina vänner! Ibland så känner jag liksom att jag vill spola tillbaka tiden så att det kan vara som förr. Däremot så vet jag att vissa av de vänner som jag har idag, kommer jag ha för resten av mitt liv. Det är jag grymt glad för. Jag pekar absolut inte ut någon speciell i dessa  rader, men jag förstår, livet är så. Man hittar nya vänner, flyttar, bildar familj och jobbar så att man knappt har tid för annat. Ärligt, vilket liv man lever!!
Eftersom det känns som om jag håller på att förlora en del av mina vänner så känner jag mig mer och mer ensam. Jag kanske måste ta och försöka skaffa mig ytterligare vänner, men det är ju svårt asså. Är ju knappast så att man möter nya vänner på bussen eller liknande. Skulle då vara om man pluggade eller jobbade.

På tal om pluggande så tror jag att jag vill börja någon typ av designprogram till våren. Skulle faktiskt kunna tänka mig webbdesign.

Känner dock att det är något som jag måste göra innan, vet inte riktigt...

Grå Jacko

För cirka 10 minuter sedan så gick det en dokumentär på teven, den handlade om en grå jacko papegoja vid namn alex. Jag blev helt fascinerad av hur mycket han kunde, han kunde allt från att känna igen material till färger. Dessa fåglar är dessutom väldigt intelligenta, har själv haft två stycken tidigare. De har ett stort orföråd och jag tror faktiskt att de skiljer sig från andra djurarter. De kan efter ett tag träning dra egna slutssatser och komma med häftiga kommentarer.
Har till exempel svårt att tro att det bara var en extrem slump att Jacki(en av papegojorna som vi hade) sa "Yeh baby", när min pappa böjde sig ner med rumpan mot hennes håll. Eller när ett par vänner var på väg hem och de satte på sig jackorna, så yttrar sig Totte(den andra) "Ska ni gå nu?".
Dessutom så är verkligen helbalt att höra någonting annat än en människa prata.
De kan härma en massa olika ljud tex mobilsignaler, katter, röster mm.

Här är ett roligt klipp att titta på:

strandbesöket


 
Egobilder =)
 
 
Skog och natur
  
 
Stranden
 
Djur

stranden

Fredag fredag och ännu en fredag. Shiit veckorna bara flyger förbi. Idag så har jag bestämt mig för att gå ner till stranden och plåta lite, var ju ett tag sedan. Dessutom så är det ju fint väder, perfekt! Lägger ut lite bilder senare idag =)
Så vad ska jag göra i helgen? Gud jag har verkligen inga planer, har inte haft det på senaste...en aning tråkigt. Man blir så låst när typ sitter fast på en ö.

Ha en bra dag

♥ /Cissi

Dans

STEP UP & STEP UP 2 THE STREETS

 
Dessa två godingar till film har jag tittat på de två senaste dagarna, jag rös praktiskt taget i kroppen när jag såg dem. Väldigt bra filmer och man kan absolut inte låta bli att röra på kroppen. Gillar ni dans? Då rekomenerar jag dessa!
Här har ni movie trailern till de båda filmerna.

Step up



Step up 2 the streets

vill ha!

Jag fullkomligen älskar dessa underbara skor! Med en klack på 10cm, sula anpassad för hal mark, stadig klack och färgen. Dessa snyggingar kostar endast endast 399 kronor på Din Sko! Känns som jag måste göra av med pengar :D Jag prövade  dem härom dagen och de satt perfekt! Med dessa älsklingar kan jag dessutom promenera runt med även på ön.


Kamera

Jag har äntligen hittat min laddare av kamerabatteriet, jippi. Nu är problemet det att kameran i sig är kass. Blir inte alls bra bilder när man zomar.  Behöver alltså en bättre kamera! Har för tillfället en Olympus 7.2 megapixel kamera. Finns det någon som kan rekomendera någon speciell?

.

Sitter och tittar på svt2 just nu, handlar om demostrationerna mot FRA-lagen. Är ni för eller emot den? De flesta skulle nog säga mot och jag är en av dem. Tänk att det har gått så långt att vi har kommit in i ett storebrorsamhälle, detta är ju för sjutton 2000-talet. Ska man behöva tänka på vad man skriver utan att behöva oroa sig för att bli checkad. Jag skrev härom dagen till lillsyrran(www.ssarauw.blogg.se) att vi skulle bombadera min andra syster med en massa "gifts" på facebook, bara för skoj skull. Efteråt slog det mig, kan man verkligen skriva så? Tänk om man liksom blir checkad bara för att man skrev bombadera?Kanske inte har gått så långt än, men om denna lag blir ett faktum så blir det säkert så i framtiden! Jag kanske skulle tas som en terrorist :S Detta är sjukt skrämande. Dessutom så förlorar vi vårt folk på detta vis, folk vill inte bo i ett så kontrollerat land. Företag kommer att flytta utomlands, folk kommer att bli misstänkta för minsta lilla, andra länder kommer inte vilja förhandla och det finns en massa andra negativa saker med denna lag.
Så vad kan vi göra åt saken?! Stå upp! Ju fler man är dessto bättre, det hjälper inte att gå runt och tro att alla andra ska fixa detta. Jag menar inte att man måste gå med i de demostrationerna som finns, man kanske kan gå med i en av dessa grupper på facebook eller liknande. Visa vad ni tycker!  Jag har rent mjöl i påsen och har egentligen inget att dölja men kommer detta att räcka i framtiden? A ja vi får väl se hur det blir.

Jobbigt med rubriker..

Jag är seg, seg och dubbel seg på att uppdatera. Det kommer jag lovar, imorn kanske..


:)

Har egentligen inget vettigt att skriva..
men ha en trevlig kväll!

hej jag heter emma, hej jag heter emma, hej jag heter emma...

Var ju iväg idag. Jag lovar, jag gick igenom hela haninge centrum på tio minuter...hittade typ ingenting som jag ville ha, därför så tog jag mig ännu ett varv. Den här gången så hittade jag lite intressanta saker. Till min besvikelse så fann jag inte en ända fin höstjacka :( mkt trist.
När jag väl satt på väg hem så slog det mig att jag faktiskt köpt en förra året, tänk att jag glömt bort den! Så nu kan jag spara in pengar på det ;)

Såg föresten en urtjusig kille idag, inte riktigt min stil men satan va han strålade. Grabben var lång, muskelös, typ snaggat och hade glasögon, rätt stora och svart och han passade verkligen så bra i dem. Hade svårt att hålla ögonen borta, haha!

Sen så lade jag märke till två stycken tjejgäng idag. Det första gänget hade alla långt blont hår och skinnjacka. I det andra så hade alla tygjackor och uppsatt hår. Sjuttsigen, måste man klä sig som sina kompisar? Måste alla se likadana ut? Man skulle kunna tro att en utav dem precis kommit ut ur en kopieringsmaskin.
Det är något som jag och mina kompisar aldrig ha gjort, klätt oss exakt likadant, det hoppas jag i alla fall inte : /

A ja, här är lite av dagens fynd:
 
Bild 1:Baslack, vit manikyrfärg, baslack
Bild 2: Aloe Vera body lotion, Garnier fuktcreame, tjusig skarf från H&M  


Bild 3: Bionutrin Hårkontroll(komplett näring för hår, hud och naglar).
Bild 4: Nanny Diaries. Var ett tag sedan jag köpte filmer så jag unnande mig en nu.

Shopping:D

Nu lämnar jag ön för några timmar, jag tror den klarar sig utan mig.
Ska in och shoppa!!Jag ska försöka hitta mig en höstjacka :D
Ha det så länge!



Pannbiffar med mera..

Jordens undergång?
Pratade med lillsyrran på förmiddagen och hon berättade att hon fått konstiga meddelande från några kompisar, dessa handlade om "att jorden kommer att gå under".  Eh..okej. Det har vart ett himla snack om det idag, på internet, på teven, på radion, ja många snackar om saken. Anledning:några galna forskare! De har sett till så att vi möjligtvis försvinner in i ett svart hål, jippi liksom. Kan man bara inte låta vissa saker vara som dom är? Måste de föresten göra en sån stor sak av det hela, folk blir ju livrädda. Så antagligen så är det en hel drös som är ute och lever livet just nu. Någon gång så kommer säkert jorden gå under, men jag hoppas att det tar låååång tid tills dess.  


I dag så tog jag mig faktiskt tid och kladda med maten, haha. Neh skämt åsido, jag gjorde pannbiffar som sedan fick ligga och puttra i matlagningsrädde och gullök. Blev en aning smaklöst, men rätt så gott.

Ser kanske inte så där himla gott ut kanske..

Hösten 08

Har tittat igenom lite klädkataloger på nätet, men sitter fortfarande här som ett frågetecken.
Vad är det egentligen som gäller inför hösten 08? Vore kul med lite råd och förslag:D
Personligen så föredrar jag att handla direkt ur affären, kan vara svårt med stoprlekarna annars. Ska jag vara ärlig så tycker jag inte att det jag har sett hittils har varit så speciellt, inget som jag sett och sagt WOW den där vill jag ha. Förhoppningvis så kommer det väl.

Här är några söta ting jag hittade på Halens hemsida:

Läcker väska

Söt klänning

Tjusigt sovsätt


En last jag har..

Bilar
Okej, jag kan väl erkänna att jag alltid varit lite pojkaktig när det gäller vissa saker. Har alltid haft ett intresse för bilar, snygga bilar! Det är mitt ögongodis liksom. Jag vill då inte ha någon enkel vanlig volvo, nepp jag vill ha en corvette! Fast en lamburgini, porshe eller ferrari dager rätt så bra det med, till och med en cab. Favoriten är helt klart corvette(den översta bilden)! Kommer ju då aldrig att äga en sådan bil, men dröma det får man ju göra. Så när jag går på stan tittar jag inte bara i skyltfönstrerna, nepp jag kollar efter snygga bilar på gatorna också ;)
Hahahah..jag är såå himla normal asså!

Corvette

Corvette
 lamborginie
Ferrarri                        Lamborghini
porsche 
Porsche
                             Cab

Höst

Visst hösten kan vara vacker, men det tråkigaste är att det måste bli kallt, regning, mörkt och bara allmänt tråkigt.:(
Det sägs att hösten är den mest deprimerande årstiden för människan.
Jag har kommit underfund med att det ändå är bra med hösten, för om vi inte skulle ha den så skulle vi ju inte uppskatta våren och sommaren på samma sätt. 
De fina med hösten är alla de olikfärgade bladen på träden, vattnet som rinner i dikena, gatbelysningarna som tänds på kvällarna.
Man får nu också spendera pengar på en riktigt fin höstjacka, vantar och mössa. :P

Ska shoppa någondag här, ska bara försöka hitta någon shoppingpolare. Är trevligare så, då kan man passa på att fika och prata  :)


aj aj..

Jag hoppas för guds skull att det inte är något allvarligt! Min pappa ligger för närvarande på sjukhus, vilket känns lite jobbigt, den stackaren har extremt ont i magen och har haft det sen i går kväll. Så nu blir han kvar på sjukhuset, för provsvaren visade ingenting...
Håller tummarna på att du snart blir bra igen!


KRAM //CISSI

...

Idag ska jag inte gå runt och vara irretared och deprimerad! Nepp, ska försöka vara glad heeeela dagen :D
Hade tänkt ta båten in idag, men vaknade så sent så hann inte, får bli imorn istället.

Har jag föresten sagt att affären inte har öppet som vanligt längre??Neh..nu har de öppet endast på måndagar, onsdagar, fredagar och lördagar. Är ju lite småtrist sådär.

Nu ska jag göra mig i ordning och göra något vettigt, kan ju inte sitta här hela dagen heller...

Ha det bra!


...

I dag så mår jag inte så bra...känner mig konstig i magen, har känt det sen igår. Påminner lite som mensvärk men det är det inte, jobbigt värre. Sen så är jag grymt hungrig, men vill inte äta,känner mig alltför fet för det. I helgen frosade jag ju i choklad och mår nu dåligt pga det. Sen så är jag lättirreterad också, visst han kan väl få kolla på sina svampar efter vägen, men varför skriker jag bara inuti "TA MIG HÄRIFRÅN NÅGON!".
 Jag är trött på; vädret, människor som inte har tid, att leta jobb, att inte få något jobb, att det verkar gå lättare för alla andra, att känna mig underlägsen, att ALLTID behöva laga mat, städa mm, att vara fet och ful, att jag är så himla lat,att ALLA måste vara så himla kära hela tiden, att inte kunna finna kärleken, att jag måste vara så JÄVLA kräsen, att bo på ön, min jävla frisyr. Jag är deprimerad och folk bara tjatar hur det går med jobbsökandet, för guds skull, jag klarar inte det här själv. Jag vill bara kura ihop mig i ett hörn och stanna där resten av mitt liv. Jag trodde att jag skulle ha styrka att kämpa mig uppåt, men nu vet jag att jag inte har det.

Nu så ska jag gå och laga mat till min husbondde, hahha det är skrattretande! Vill inte vara en piga längre, men har inte mod nog att säga det. Jag vill inte såra någon.

Summer of 2008

Så var sommaren över...längtar redan tills nästa!
Här är en summering från den här sommaren i alla fall.


Vad gör man inte när man har tråkigt..

Har man tråkigt så har man...har suttit och smålekt med photoshop.


Än är päronen hårda :(

White Dream(det saknas jordgubbe, haha)

Testar farmors prylar :P

Sara kolla in den här listan!

Av en slump fick jag syn på denna lista på imdb(se nedanför), och Twilight ligger på plats nummer 5. Hade aldrig kunnat ana att den är så popis..folk längtar verkligen på att filmen ska komma ut.
Jag har ju läst de tre första böckerna,"Twilight", "Eclipse", "New Moon", och siktar nu in mig på den fjärde och sista boken "Breaking dawn". 
MOVIEmeter Top 10
week of 5 September 2008
RankTitle
1 The Dark Knight (2008)
2 Tropic Thunder (2008)
3 Death Race (2008)
4 The House Bunny (2008)
5 Twilight (2008/I)
6 Hell Ride (2008)

Min syster är typ besatt av filmen, böckerna och personerna och jag måste medje att det har smittat av sig lite. Jag längtar verkligen tills filmen kommer ut på bio.

   
De fyra böckerna

Hayden Panettiere

Visste ni att "Heroes" stjärnan Hayden Panettiere sjunger? Här är en av hennes låtar, "Wake up call".
Inte världens bästa låt, men den går att lyssna på.


Scen från Musikalfilmen Fame

FAME
 

Erkänn, visst känns det lite lockande att springa runt och dansa på gatan och bilarna sådär?

söndag

Så var det söndag igen då. Tappar nästan kollen på var det är för dagar, nu när man går hemma.
Jag måste få berätta något roligt, när man bor på en så har man absolut inget att skämmas för. Nej alltså du kan gå hur du vill, åka på vad du vill och göra typ vad du vill, ingen bryr sig.

Lyssnade lite på ett samtal mellan tre Utöbor.

Man1 till Man2: "Värst va du är finklädd då!"
Mans2 fru: "Ja, men vi ska ju in till stan vett du, du måste man ju sätta på sig kostymen och klä upp sig!"
Man1:" Ja det är ju klart det"

Är så kul att alla ändå tänker samma sak. Fast det är en rätt så skön känsla.

Dessutom så såg jag en som tog traktorn ner för att hämta familjen vid båten igår, hahah. Ja a bor man på en ö så...

Nu ska jag ta flakmoppen till affären, haha. Vi ses!


En gammal traktor som står på tomten / bild:Cissi

saknar dig gullis!

Det känns som om det var år sen jag träffade dig senast ,och det känns som jag missar så mycket av ditt liv just nu. Jag har inte träffat dig på ett bra tag nu, ska bli ändring på det, jag lovar! 
Gud vad jag saknar dig gullunge!
Älskar dig lillebror!

Eurovision Dance Contest




Nu ska jag sitta och kolla på Eurovision Dance Contest, och se hur det går för det svenska dansparet Danny Saucedo och Jeanette Carlsson. Hoppas att det går bra, bättre än årets song contest.

Tv 4 21.00

Athena

Grekisk mytologi är verkigen intressant och kul att läsa om, skulle kunna sitta hela dagarna och läsa olika berättelser om de grekiska gudarna. En av favoriterna är ändå Athena, är väldigt intressant att läsa om henne. Hon är  dotter till Zeus och Metis.  Athena var vishetens gudinna. Hon beskyddade vetenskap, konst, åkerbruk och hantverk. Hon var också staden Atens skyddsgudinna.

Myten om Athenas födelse är ganska så speciell. Zeus skulle få barn tillsammans med Metis och gick då till oraklet i Delfi, för att få veta om det var en flicka eller en pojke. Han fick veta det skulle bli en flicka och att det senare skulle bli en son som skulle ta makten ifrån honom. Zeus tog det säkra före det osäkra och slukade Metis. När han gjort detta fick han en fruktansvärd huvudvärk som inte gick att bota. Hefaistos tillkallades och tillbads att slå honom i huvudet med en yxa. Sagt och gjort - Hefaistos drämde till ordentligt och ut hålet i Zeus huvud föddes Athena, i full rustning och med ett stridsrop kom hon till världen. Hon blev senare sin fars älsklingsbarn.


När människorna krigade mot varandra blandade sig gudarna gärna i och valde att stötta olika sidor. Detta gjorde förstås att det blev bråk mellan gudarna också.

Athena var ständigt i bråk med sin bror Ares och de stred ständigt på olika sidor, flera gånger om så förlorade Ares mot sin syster. Det sägs också att hon bråkade med poseidon om titeln som athens skyddsgudinna/gud, och hon lyckades få folket att välja henne.


Ares får spö på slagfältet av sin syster Athena

Information från (http://susning.se).

Är en trist och tråkig dag idag.

Neh ush nu har jag tråkigt :(
Ska nog gå och lägga mig i sängen och se på någon bra film.


bloggare

Jag blir verkligen fascinerad av Kenzas blogg. Det spelar liksom ingen roll vad hon skriver, hon får ändå hur mycket kommentarer som helst, verkligen fascinerande må jag säga.I ett inlägg så stod det till exempel att hon hade 581 kommentarer, vilket är grymt mycket!  Sen tycker jag att det är rätt så kul att alla vill att hon ska kolla in deras bloggar, om man till exempel skriver namnet på sin blogg hela 3 gånger i en och samma kommentar så finns det ju kanske en chans att hon kollar, eller? Tycker att  det är lite löjligt. Det är ju kul att det går så bra för henne.
Andra bra bloggare är: svartvitlila och Beautifulones, två helt underbara människor!

Ha en bra dag!

musse pigg?

Igår var jag helt ensam. En aning tråkigt faktiskt, men jag passade på att mysa själv. Jag gjorde mig en kladdkaka och satt sedan senare på kvällen med en bit kladdis och en skopa gammeldags gräddglass. Mmm..det var grymt längesen! Har saknat sånt som innehåller socker asså. MEN jag har bestämt mig för att försöka hålla koll på hur mycket kcal jag sätter i mig om dagen, en kvinna ska inte äta mer än 2000 om dagen. Så tillbaks till det nyttiga igen :)

Hahaha..jag vet inte om jag ska skratta eller gråta asså. Är ju medlem på "glada pannkakan"(som nu vic skulle säga) haha, och där får man ibland rätt knäppa meddelanden. Jag menar, va är det här? Jämför mig med musse pigg?!
Inte liknar jag väl musse pigg heller?Blir orolig nu :S Hahaha...är rätt så kul ändå.


Från: Kreativ kille 24
Hej,

Det är lite taskigt, men jag tittade mycket på Musse Pigg när jag var liten..och ni har samma öronform :)

eller den här då?

Från: Vakten kille 29

Hej på dig du såg ju trevlig utt vad ska du göra i kväll ska du utt på krogen eller har du lust att haka på å gå på bio kram på dig Vakten


Är folk så dumma att de tror  att jag skulle haka på en okänd 29 åring, som jag inte vet ett piss om och som dessutom inte har en bild på sig själv? Nej tack, skulle inte tro det!


A ja, sen har jag satt en gräns på max 24-25, men nästan alla som skriver till än är över 24 o_O
Vad är problemet, fattar de inte?! Är grymt trött på den där sidan, tror inte man kan hitta någon genom nätet sådär.

Tror överhuvud taget inte på kärlek längre. Kärlek är bara en sak som folk inbillar sig.
Jag har då aldrig stött på den.

Zzzz...ärligt jag somnar snart!

Ush jag blir så less på det här eviga jobbsökandet. Visst, jag skulle kunna anstränga mig mer, men tappar lusten så himla fort. Jag är ärlig när jag säger att det ger mig huvudvärk. Håller dessutom på att fylla i en blankett om ansökan som aupair, som inte de heller säkert kommer bli någonting av. Ush är en sån hemsk lat människa. Jag har förmågan att börja på saker, men de blir väldigt sällan av. Jag skulle behöva någon sort glädje i livet just nu, som får mig på gott humör.
Snälla gudarna där uppe, finns ni, så ge mig styrka att klara av saker och ting!

Blir troligtvis kvar på ön i helgen...alla är praktiskt taget upptagna. Ännu några tråkiga dagar att se fram imot.
Jippie!...det är ju dessutom svårt att bara åka in över dagen, måste ju hålla koll och anpassa sig efter de båtturer som finns.

Det är väldigt tråkigt på ön just nu, allt har nästan stängt igen. Sommaren är över...
Kiosken, pizzerian, krogen ja typ allt är stängt. jag går bara väntar på att affären ska börja ha öppet varannan dag också, hahah! Det är verkligen toppen! Hetl stört asså. Känner att jag inte kommer att överleva här så länge till.
Det värsta är ju ändå att man kan ju inte gå ut och roa sig med sina vänner! För då måste man ju försöka hitta någonstans att sova och jag tycker inte om att tränga mig på hos folk sådär, även om det är underbara människor som jag känner. Jag har satt mig i en jobbig sitts helt enkelt!

En idée!

Var och hälsade på gamla jobbet idag, då fick jag veta om vissa vandaliseringar som gjort på ön. Blev helt paff när jag hörde det, aldrig trodde jag att barnen här ute skulle göra någonting sånt. Tänker inte ta upp sakerna de gjort med anledningen är helt klart brist på fritidsaktiviteter! Därför slog det mig när jag var på väg därifrån, att det hade vart perfekt med en fritids/ungdomsgård på ön! En platts där barnen mellan åk 1-9 kunde komma och bara lattja runt. Helt galen som jag blev i idén började jag fundera och fantisera ut hur det skulle gå till och se ut. Har en plats som skulle passa perfekt, platsen är dock upptagen men kanske att det går att ordna. För i sånt fall så skulle jag kunna driva denna gård från måndagarna till torsdagarna och det skulle vara öppet från ett till sex/sju på kvällen. Då skulle jag ju också få mig ett kul jobb. De skulle kunna få mellanmål för typ en liten summa pengar, måste ju ha någon slags inkomt. Mina drömar har ju alltid vart att öppna något eget, och det här är väl ändå på rätt spår. Jag skulle då se till att det fanns en hel drös med aktiviteter, som; en mängd med spel, de skulle ha möjlighet med läxläsning, atelje att måla i, instrument att spela på, en skateboardramp att lira runt på, gungor att gunga på och ett klotterplank där de kan klottra bäst de vill på.Dessutom så ligger huset brevid en stor fotbollsplan så det vore ju perfekt! Det har också tidigare vart ett dagis i det huset.

Jag vet att detta skulle vara en positiv sak för ön och tror att föräldrarna skulle hålla med mig om saken.

Problemen dåra:

  • Jag är säkert för ung
  • Det skulle säkert kosta en hel del.
  • Lokalen är upptagen

Det som jag skriver här är bara en av många drömar jag har och att detta skulle gå i uppfyllelse har jag svårt att tro.  Men det är en grymt bra idé. Jag skulle då inte tjäna så mycket på det, men det är inte heller det som är meningen. Meningen med det här är att barnen ska ha det bra och få saker att göra om dagarna. För att bo på en ö är inte så lätt, det är verkligen brist på aktiviteter och saker att göra.


Lugg

Idag har jag gått och gjort något sånt där dumt igen. Jag gick in till frisören och bad dem klippa lugg på mig! Vad i hela friden är det med mig?!!! När luggen föll av så fälde jag nästan en tår, var ett tag sedan jag hade lugg. Så nu ser jag ut som en nyklippt tigerkaka i håret. Syrran tyckte att jag såg helt annorlunda ut och att jag till och med ser vuxnare ut, kan tyvärr inte kommentera den saken än...kommer ta ett tag innan jag vänjer mig med det här.
A ja gjort är ju liksom gjort. Nu måste jag bara ta och färga mitt hår, så jag inte längre liknar en tigerkaka. Hahaha...
Här är bilder:


 

syrrans sida

Har hjälpt syrran att fixa sin blogg nu.
Så här blev hennes header.
http://ssarauw.blogg.se/

Finfina bilder!

Gjorde en presnetation med en massa olika bilder en gång, det var när jag hade kultur & idéhistoria i skolan. Det här är några av de bilder som jag hade i presentationen. Eftersom jag gillar bilderna så mycket så har jag sparat dem, de flesta är tagna från www.deviantart.com.


 
 
   
  
  
  




Promenad

Efter att ha suttit en hel förmiddag med att skapa medlemskap på en massa sökajobb sidor, så bestämde jag mig för att ta en lite paus. Jag tog mig en titt på termometerna och blev faktiskt en aning förvånad, det var 19 grader ute! Detta innebar en promenad! Jag gick en bit men fastnade uppe i simskolans hopptorn. Var härligt att njuta av den friska luften däruppe och tur som jag hade tittade solan fram lite då och då. Jag bara satt däruppe och lyssnade på musiken i min mp3, tittade på de lugna vågorna och funderade.

 

   


Pat Benatar

Love is a battlefield


RSS 2.0